Springen over klif Menskracht ACTMAAK EEN AFSPRAAK

Zonder beweging
geen verandering!

Start nu met anders

Coaching voor particulieren

Loop je vast, ergens tegenaan of heb je gewoon behoefte aan persoonlijke groei? Dan ben ik er voor jou! Voor uiteenlopende vraagstukken kun je bij mij terecht: van persoonlijke kwesties en levensvragen tot stress en burn-out klachten, maar ook voor loopbaanbegeleiding, het inzichtelijk maken van jouw talenten of het verkrijgen van meer focus.
Tijdens onze coaching sessie(s) praten we over wat jou bezighoudt. Ik help je om stappen te zetten, jezelf terug te vinden of om met een andere blik te kijken.

Mijn naam is Simone Koot. Ik ben zowel psycholoog, coach als therapeut en heb ruim 15 jaar ervaring met het coachen van mensen zowel binnen organisaties als in mijn eigen praktijk. Daarnaast heb ik ruim 25 jaar werkervaring in Organisatieontwikkeling, Inkoop en HR bij onder andere KLM, Sodexo, TBI en de overheid. In het bijzonder ligt mijn interesse bij sociale duurzaamheid, diversiteit en inclusie.
Tijdens onze eerste sessie ga je direct zelf aan de slag. Ik ben gericht op het hier en nu en ga uit van de kracht die elk mens in zich heeft. Met praktische uitleg, sprekende voorbeelden en kritische vragen ontdek je dat anders kijken, anders denken en anders doen echt mogelijk is. Dit geeft energie en persoonlijke doelen worden haalbaar.

Totaalpakket

Zolang ik mij kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in de mens. De mens bestudeerd vanuit de wetenschap, waardoor we inmiddels van veel zaken weten hoe ons denken en handelen werkt. Maar ook de mens als individu: hoe werkt het bij jou? Want uiteindelijk voldoet slechts een enkeling aan het generieke beeld dat door de wetenschap wordt geschetst.
Ik heb gekozen voor het duale pad van de wetenschap en de VITT therapie, omdat bij de eerste de mens en de ratio en bij de tweede het individu en het gevoel centraal staan. Een totaalpakket dus. Juist omdat wij mensen nu eenmaal meer zijn dan de som van de losse delen.

“Haal het beste uit jezelf!”

Door het beantwoorden van verdiepende en soms confronterende vragen krijg je nieuwe inzichten. Ik bied jou graag kaders, uitleg en perspectief. Hierdoor kun je belemmerende patronen en overtuigingen loslaten of veranderen. ‘Oud zeer’ kunnen we samen opruimen en daarmee ruimte maken voor nieuwe energie.

De basis van iedere sessie vormt het gesprek, waar nodig ondersteund door oefeningen, opdrachten en visualisaties. Ook VITT®, HeartMath®, EMDR, RDI, Kinesiologie, EQ-i 2.0® en TMA® kunnen worden ingezet om je doelen (makkelijker) te bereiken.

Het effect van coaching

Coaching zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jezelf: waar zitten knelpunten en talenten, waar zitten groeimogelijkheden en wat mag je loslaten. Ook verkrijg je inzicht in de wisselwerking tussen jou en jouw omgeving. Je zult verrast worden hoe eenvoudig het blijkt om een situatie te veranderen slechts door er zelf anders naar te kijken.
Het effect van ons gedrag op de mensen om ons heen is vaak anders dan we in eerste instantie denken. Coaching heeft dan ook niet alleen effect op jou als coachee, maar ook op de mensen om je heen.

Doel van coaching

Het doel van coaching is om jou te begeleiden op of naar je eigen pad. Stappen zetten die bij jou passen. Jou anders laten kijken, zodat je weer in je kracht komt. Want als jij in je kracht staat, gaat een stap zetten bijna vanzelf.

ANDERS

DENKEN

ANDERS

KIJKEN

ANDERS

DOEN

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.”

Simone Koot Menskracht ACT

Voor een afspraak of telefonische intake: bel of app naar Simone Koot +31 6 588 19 469 of stuur een bericht:

Veel gehoorde redenen om een coach te zoeken

 • Ik wil graag mezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak
 • Ik wil graag lekkerder in m’n vel zitten
 • Ik zit met een vraagstuk waar ik maar niet uitkom
 • Ik ben op zoek naar een betere balans
 • Ik wil graag beter worden in mijn werk, mijn hobby of in het runnen van mijn gezin
 • Ik wil graag minder gestrest door het leven gaan
 • Ik ben (bijna) overspannen
 • Ik heb (bijna) een burn-out
 • Ik ben ongelukkig met mezelf, mijn relatie of mijn werk
 • Ik lig (bijna) in scheiding
 • Ik heb onverklaarbare lichamelijke klachten (psychosomatisch)
 • Ik voel me gestrest of opgejaagd
 • Ik slaap slecht
 • Ik wil graag anders leren omgaan met mijn kinderen/pubers
 • Ik heb het gevoel dat ik vast zit en ik kom er alleen niet uit
 • Ik ben op zoek naar een betere werk/privé balans

Bel voor een telefonische intake of maak direct een afspraak.

Met wat praktische uitleg, sprekende voorbeelden en kritische vragen is anders kijken, denken en doen echt een stukje makkelijker.

Als psycholoog en therapeut ben ik lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT). Via het CAT worden mijn individuele en curatieve coaching sessies (psychotherapie)  vergoed en erkent door de beroepsorganisatie. Prestatiecodes Natuurgeneeskundige therapie 24005 en psychotherapie 24500.

Tarief: €125,- per uur inclusief BTW.

De duur van een sessie is afhankelijk van je vraagstuk en varieert tussen een half uur en 2 uur.
Tijdens de intake of de eerste sessie bespreken we of we een traject ingaan of dat 1 of 2 sessies volstaan. Een traject beslaat meestal 5 tot 8 sessies.

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.”

Aangesloten bij geschilleninstantie voor klachten volgens Wkkgz.

Bel of mail mij voor een afspraak of voor meer informatie

E-mail: info@menskracht-advies.nl
Telefoon: 06 588 19 469
Praktijkadres: Ligusterbaan 1, Capelle aan den IJssel.

Logo icoon Menskracht ACT