Inclusieve organisatie

Heb je de ambitie om een inclusieve organisatie te zijn en kun je daar hulp bij gebruiken, neem dan contact op met MensKracht Advies. Wij helpen je graag om anders te kijken naar je organisatie en naar de arbeidsmarkt. Er zijn namelijk oneindig veel kansen en mogelijkheden. Of het nu gaat om instroom, doorstroom of duurzame inzetbaarheid, op alle fronten kunnen we inclusiever zijn.

Iedereen die wil werken, verdient een baan! Een mooie overtuiging, maar nog niet voldoende om inclusief te zijn. Neem als voorbeeld John. John zit in een rolstoel en krijgt afwijzing op afwijzing wanneer hij solliciteert. Eindelijk is hij wel ergens welkom en krijgt een baan aangeboden. Op zijn eerste werkdag blijkt dat zijn afdeling op de eerste verdieping zit en er is geen lift. John krijgt een kamertje apart op de begane grond.

Een inclusieve organisatie biedt medewerkers een waardevolle plek. Een plek waar je erbij hoort en van toegevoegde waarde kunt zijn. Een inclusieve organisatie is een omgeving waar niemand zich buitengesloten of achtergesteld voelt en waar iedereen tot hun recht komt.

Wil je advies of ondersteuning bij het inclusiever worden op gebied van instroom, doorstroom of duurzame inzetbaarheid, neem contact op met ons op en dan helpen wij je graag op weg.

Wij kunnen je helpen om anders te kijken naar je organisatie en naar de arbeidsmarkt. Dit kan zowel in de vorm van advies als uitvoering. We kunnen aan de slag met beleid en strategie of met begrippen als implicit bias, Praktijkverklaring en EVC, open hiring, jobcarving en functiecreatie, sociale circulariteit of leerwerktrajecten op de werkvloer.

Een inclusieve organisatie is van iedereen en je hebt iedereen nodig om inclusief te zijn.

Of het nu gaat om werving & selectie, onboarding, doorgroeimogelijkheden, cultuur en communicatie, leiderschap, talentmanagement of belonen; Samen maak je het verschil!