HeartMath®

Heartmath is een concrete tool voor stressreductie en veerkrachtoptimalisatie. Stress brengt je lichaam en geest in staat van paraatheid. Dat is nuttig bij bijvoorbeeld een examen, een sollicitatiegesprek of een presentatie. Daardoor ben je alerter en meer gefocust. Dat is gezonde stress. Maar veel mensen voelen zich vrijwel constant gestrest. Dat kan leiden tot allerlei fysieke, mentale en emotionele klachten, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, hoge bloeddruk en darm- of rugklachten.

Door middel van biofeedback krijg je als deelnemer direct inzicht in je hartritme, ademhaling en reactie op stress. De effecten van diverse interventietechnieken zijn direct meetbaar en zichtbaar.

Heartmath is een biofeedbackmethode die is gebaseerd op jarenlange wetenschappelijk onderzoek door het Heartmath Instituut in Californië.

Door middel van biofeedback krijg je direct inzicht in je hartritme, ademhaling en reactie op stress en met behulp van diverse interventietechnieken kun je zowel fysiek, mentaal als emotioneel meer in balans komen. De effecten van deze interventietechnieken zijn direct meetbaar en zichtbaar. De technieken zijn snel en eenvoudig aan te leren en altijd en overal toepasbaar in het dagelijks leven.

MensKracht helpt je graag je stress te verlagen en je veerkracht te vergroten.